Regidoria de Cultura i Patrimoni

MiR Cultura

Museu Municipal

museu municipal mir

El Museu de Montcada i Reixac té l'origen comú a gran part dels museus i col•lecions locals: la necessitat de trobar un espai de dipòsit i exhibició d'objectes simbòlics per a la comunitat a la qual pertanyen. En el cas de Montcada, el punt d'origen va ser el poblat ibèric de Les Maleses; el quan i on, el 1982 al carrer Juli Garcia; i per què? per la necessitat de conservar les troballes arqueològiques procedents del jaciment i, alhora, de recollir el sentir de la població de recuperar, conservar i protegir el patrimoni històric local.

Un llarg camí recorregut d'esforços comuns que avui es materialitzen en fets: tenir, des de 2003, la seu a la antiga Casa de la Vila al carrer Major de Montcada; i formar part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

 

Col·leccions i espais del Museu

Col·leccions i espais del Museu de Montcada i Reixac

La col·lecció que va marcar la necessitat d'un espai museístic va ser, en essència, la del material arqueològic que s'anava extreient de Les Maleses, jaciment ibèric de Montcada i Reixac.

A més, els fons arqueòlogic es complementa amb peces,sobre tot procedents de donants locals i comarcals, que conformen trets identitaris el tarannà i la història d'aquest territori, es a dir, un fons antropològic.Aquesta, doncs, és la col•lecció original i que cada any, a cop d'excavació, hi segueix creixent.

A més, n'hi ha dos col•leccions més, la de paleontologia, conformada per restes fòssils trobats a la comarca i la de minerals.

Anem al museu!